Tabouleh (Libanese couscoussalade)

Tabouleh (Libanese couscoussalade)

Smulweb imageSmulweb

Deze Libanese couscoussalade – Tabouleh - is heerlijk fris en licht. Laat de kruiden de echte smaakmakers zijn. Zoet en zuur zie je terug in tomaten en citroen. Heerlijk bij gegrild vlees.

10 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Tabouleh (Libanese couscoussalade) op tafel.

  1. Laat de couscous ongeveer 20 minuten in koud water wellen en giet af.
  2. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaat heel fijn en snipper de ui heel fijn. Snijd alle kruiden fijn.
  3. Voeg de tomaat, ui en kruiden toe aan de couscous (hoe meer kruiden, hoe beter!). Voeg veel olijfolie toe en een flinke scheut citroensap. Schep alles goed door elkaar.
  4. Het geheel mag iets kleverig zijn. Voeg zout en peper toe naar smaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Couscoussalade