Appeltaart

Appeltaart

Smulweb imageSmulweb

Frisse appels, kaneel en rozijnen, gecombineerd tot deze klassieke appeltaart. Met boterig korstdeeg, knapperige bovenkant en sappige binnenkant. Ideaal voor bij de koffie!

10 min bereiden

tussendoortje

12 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 30 ml Cognac

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Appeltaart op tafel.

  1. Doe in de keukenmachine de boter en de basterdsuiker en het ei. Meng dit goed met elkaar. Voeg dan de bloem, het zout en de citroenrasp toe. Meng dit tot een goed deeg en leg het dan een half uur afgedekt in de koelkast. Voeg extra bloem toe als het deeg nog plakt.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil nu de appels en haal het klokhuis met de appelboor eruit. Snijd de appel doormidden en dan in vieren. Als het goed is, heeft u van 1 appel 8 stukjes gekregen. Meng de appels met wat kaneel en wat suiker en zet dit afgedekt in de koelkast. Week de rozijnen in drank naar smaak.
  3. Vet de springvorm in met boter en rol dan het deeg uit tot de grootte van de springvorm (niet te dik). Laat de rozijnen uitlekken en voeg deze met de appels toe. Meng alles goed door elkaar en verdeel het mengsel over de springvorm.
  4. Rol dan het laatste stuk deeg uit en snijd dit in repen van 2 cm breedte. Leg dit naar smaak over de appeltaart. Klopt een ei en smeer dit over het deeg heen.
  5. Plaats de appeltaart in de oven en bak deze in 45-60 minuten. Haal de appeltaart uit de oven en laat deze eerst afkoelen voordat u de ring verwijdert.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appeltaart