Zalmbroodjes

Zalmbroodjes

Smulweb imageSmulweb

Goudgele broodjes gevuld met roerei, plakjes zalm en creme fraiche mengsel met mierikswortel en dille. Dit is een cocktailhapje om van te smullen! Ideaal voor feestjes of gelegenheden.

15 min bereiden

voorgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zalmbroodjes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op ca. 200°C. Snijd een dun plakje van de bovenkant van de broodjes.
  2. Hol de broodjes uit, zodat een bakje ontstaat. Het kruim wordt niet gebruikt. Rooster de broodbakjes en de kapjes in de oven mooi goudgeel.
  3. Roer de crème fraîche los met de geraspte mierikswortel, zout, peper en een paar druppels citroensap.
  4. Drapeer de plakjes zalm over de geroosterde broodbakjes en druk wat aan, zodat de vorm van het bakje blijft en de zalm over de rand hangt.
  5. Verhit de boter in een pannetje op LAAG vuur en breek de eieren erboven. Voeg wat zout en peper toe en roer de eieren tot mooi glanzend roerei.
  6. Schep het roerei in de brood/zalm bakjes. Verdeel het crème fraîche mengsel erover en garneer met de fijngehakte dille.
  7. Steek de kapjes er schuin in.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Kruiden