Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Zalmbroodjes op tafel.
- Verwarm de oven voor op ca. 200°C. Snijd een dun plakje van de bovenkant van de broodjes.
- Hol de broodjes uit, zodat een bakje ontstaat. Het kruim wordt niet gebruikt. Rooster de broodbakjes en de kapjes in de oven mooi goudgeel.
- Roer de crème fraîche los met de geraspte mierikswortel, zout, peper en een paar druppels citroensap.
- Drapeer de plakjes zalm over de geroosterde broodbakjes en druk wat aan, zodat de vorm van het bakje blijft en de zalm over de rand hangt.
- Verhit de boter in een pannetje op LAAG vuur en breek de eieren erboven. Voeg wat zout en peper toe en roer de eieren tot mooi glanzend roerei.
- Schep het roerei in de brood/zalm bakjes. Verdeel het crème fraîche mengsel erover en garneer met de fijngehakte dille.
- Steek de kapjes er schuin in.