Peterselie-aardappelen

Peterselie-aardappelen

Smulweb imageSmulweb

Peterselie-aardappelen. Geschilde aardappelen gekookt in een pan met zout. Daarna met zachte boter en fijn geknipte peterselie in de pan gebakken tot de boter gelijkmatig aan de aardappeltjes blijft plakken.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Peterselie-aardappelen op tafel.

  1. Schil de aardappelen en zorg ervoor dat ze geen 'hoekjes' hebben, maar allemaal mooi glad zijn.
  2. Kook de aardappelen in water met wat zout gaar en giet ze af.
  3. Smelt de boter en voeg de gekookte aardappeltjes toe. Schud de pan een beetje. De aardappelen zullen wat vocht afgeven. Als dat bijna verdampt is, zal de boter gelijkmatig aan de aardappeltjes blijven plakken.
  4. Haal de pan op dat moment van het vuur en schep voorzichtig de fijn geknipte peterselie erdoor.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden