Spaanse hartige taart

Spaanse hartige taart

Smulweb imageSmulweb

Proef de Spaanse culinaire klassieker! Hartige croissanttaart met o.a. chorizo, geitenkaas, courgette en tomaat. Lekker hartig door de kruidige olijven. Ideaal als lunch of snack.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(7)

  • 360 g Croissantdeeg

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Spaanse hartige taart op tafel.

  1. Snijd courgette in dunne plakjes, leg ze in een vergiet en bestrooi met zout. Laat ongeveer 15 minuten uitlekken en dep goed droog met keukenpapier.
  2. Vet de taartvorm in met boter. Snijd tomaten en olijven in plakjes.
  3. Klop de hele eieren los en meng ongeveer een derde van de geitenkaas erdoor. Voeg peper toe en evt. wat paprikapoeder en verse tijm.
  4. Bekleed de taartvorm met croissantdeeg. Leg op de bodem een laagje chorizo en daarop courgette, vervolgens tomaat. Bestrooi met peper en leg wat plakjes olijven op de tomaat. Herhaal de laagjes tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met tomaat.
  5. Schenk het losgeklopte ei over de taart. Bedek met de rest van de geitenkaas. Sluit de taart, maar laat in het midden een gaatje open. Bestrijk de bovenkant van het deeg met eidooier.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken