- 7.5 g Koriander
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Marokkaans rundvlees met pompoen op tafel.
- Snijd het vlees in 12 stukken. Pel de uien en snipper ze. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Verhit boter in een braadpan en schroei het vlees rondom dicht. Bak op laag vuur de uien en peper ongeveer 2 minuten mee.
- Voeg zout, peper, paprikapoeder, gemberpoeder, komijn, kaneel en saffraan toe en voeg zoveel warm water toe dat het vlees onderstaat. Stoof het vlees afgedekt op laag vuur ca. 1 1/2 uur zachtjes.
- Was de courgette en snijd in stukken. Maak de pompoen schoon en snijd in blokjes. Knip de koriander fijn. Voeg de courgette, pompoen en de helft van de koriander toe aan het vlees en stoof nog 1/2 uur zachtjes.
- Breng op smaak met zout en peper. Snijd intussen de olijven in plakjes. Doe het vleesmengsel over in een schaal en bestrooi met olijven en de rest van de koriander. Serveer met stokbrood.