Pittige kapucijnerschotel

Pittige kapucijnerschotel

Smulweb imageSmulweb

Een pittige kapucijnerschotel met spek, ui, paprika, gehakt, salami en krieltjes. Het bier, zout en cayennepeper geven net dat beetje extra pit aan deze oer-Hollandse maaltijd. Serveren met een lepel mosterd voor de echte liefhebber.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pittige kapucijnerschotel op tafel.

  1. Verhit de boter in een pan en bak hierin de spekblokjes. Voeg gesnipperde ui en blokjes paprika toe en bak deze mee.
  2. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  3. Snijd de salami in stukjes en snijd de krieltjes in vieren. Schep deze ook door het gehaktmengsel. Voeg het bier, zout en cayennepeper toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten koken.
  4. Schep de uitgelekte kapucijners erdoorheen en laat alles goed heet worden.
  5. Voeg tot slot de mosterd toe en roer nog even goed door.
eet smakelijk