Ajam kodok - gevulde kip

Ajam kodok - gevulde kip

Smulweb imageSmulweb

Ajam Kodok, de klassieker uit de Indonesische keuken. Gevulde kip met gehakt, ham, kippenlevers, eieren en champignons. De vulling op smaak gebracht met kaneel en nootmuskaat. Een echte smaakexplosie! De kip gestoomd en daarna in de oven gebakken tot een mooi bruin korstje gevormd is.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 leverpastei blokje

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Ajam kodok - gevulde kip op tafel.

  1. Doe de volgende ingrediënten in een kom: gehakt, ham, gemalen kippenlevers, augurken, leverpastei, champignons en doperwten. Voeg hieraan toe: zout, peper, kaneel en nootmuskaat. Meng dit alles goed met elkaar en stop het mengsel in de kip.
  2. Pel de hardgekookte eieren en duw de eieren in het gehakt in de kip, op zo'n manier dat wanneer de kip wordt aangesneden, ieder een plakje ei erbij krijgt. Naai de kip stevig dicht.
  3. Neem een pan en plaats de kip hierin in de rijststomer of een grote pan met water gevuld met pan (au bain marie).
  4. Stoom de kip ongeveer 1/2 uur, terwijl je af en toe in de kip prikt.
  5. Verwarm de oven voor op ca. 175 C en plaats hierin de kip met de vrijgekomen jus in een beboterde vuurvaste schaal.
  6. Overgiet de kip telkens met haar eigen jus vermengd met soja, peper, zout en boter, tot er een mooi bruin korstje is gevormd.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte