Courgette met mozarella tomaat en knoflook uit de oven

Courgette met mozarella tomaat en knoflook uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze smaakvolle courgettes gevuld met tomaat en mozzarella, op smaak gebracht met knoflook. Perfect uit de oven en geschikt voor mensen die van glutenvrije en vegetarische gerechten houden.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Courgette met mozarella tomaat en knoflook uit de oven op tafel.

  1. Was de courgettes goed en pel de knoflooktenen.
  2. Snijd de mozarella en tomaat in plakken. Snijd beide courgettes doormidden zodat je bijna 4 gelijke helften krijgt. Hol de courgettes uit zodat je ze kan vullen en leg ze daarna alvast in de ovenschaal.
  3. Bewaar de inhoud van de uitgeholde courgette en hak dit in kleine stukjes. Hak de gepelde knoflooktenen in kleine stukjes, NIET PERSEN!
  4. Doe wat olie in de pan en meng de inhoud van de courgette, verse peper en zout (naar smaak toevoegen, wel voldoende gebruiken aangezien de courgette bijna geen smaak heeft) en de gehakte tenen knoflook toe. Laat dit goed fruiten in de pan en zorg dat er voldoende olijfolie in zit, want ietsje meer is bij dit gerecht beter voor de smaak.
  5. Verdeel de inhoud van de pan in de uitgeholde courgettes. Leg op elke helft 2 grote plakken mozarella en 2 grote plakken tomaat. Besprenkel het geheel met een klein beetje olijfolie en peper en zout.
  6. Doe de gevulde courgettes 45 minuten in de voorverwarmde oven op ongeveer 225 graden. Zorg ervoor dat de courgette lekker zacht wordt, dus een paar minuten langer in de oven kan geen kwaad!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Courgette Courgette uit de oven