Oud-hollandse hazenpeper

Oud-hollandse hazenpeper

Smulweb imageSmulweb

Deze klassieke Hollandse hazenpeper moet 24 uur in de marinade staan. Na het braden van de haas, stoven we het nog eventjes in een kruidige marinadesaus met speculaaskruiden. Serveer met aardappelpuree en appelmoes.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 200 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Oud-hollandse hazenpeper op tafel.

  1. Snijd de haas in vrij kleine stukken (of laat dit door de poelier doen). Doe de gesneden ui met de wijn, het water, de laurierblaadjes, de peperkorrels, de tijm en de mosterd in een schaal en roer alles goed door elkaar. Leg de stukjes haas in de marinade en laat alles tenminste 24 uur staan.
  2. Haal de stukjes haas uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Zeef de marinade.
  3. Verhit de boter in een pan en bak hierin de stukjes haas aan alle kanten bruin. Voeg zoveel van de gezeefde marinade toe dat het vlees net onderstaat. Voeg de suiker en de speculaaskruiden toe en breng alles aan de kook. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de haas ongeveer 2 uur stoven.
  4. Haal de stukken haas uit de pan. Maak de bloem aan met wat water en bind hiermee de saus. Maak de saus op smaak met wat zout en peper en doe de stukken haas weer in de pan. Laat alles nog ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken.
  5. Serveer de hazenpeper met aardappelpuree en appelmoes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees