Boerenkoolstamppot met worst

Boerenkoolstamppot met worst

Smulweb imageSmulweb

Boerenkoolstamppot met worst, een echte Hollandse klassieker. Blaadjes in kleine stukjes snijden, aardappel koken, opbakken met spekjes, melk, margarine en een goede rookworst. Geen winter is compleet zonder!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 750 g Boerenkool

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Boerenkoolstamppot met worst op tafel.

  1. Stroop de boerenkoolbladeren van de harde middennerven. Snijd de bladeren in stukken van ongeveer 1 x 1 centimeter. Was de groente in een vergiet met veel lauwwarm water.
  2. Schil de aardappelen en was ze. Snijd ze in stukken van gelijke grootte. Spoel de aardappelstukken af en doe ze in de pan. Leg de stukken aardappel op de kool en schenk er zoveel water op dat de aardappels voor 4/5 deel onderstaan. Zet de inhoud van de pan op met 1 1/2 el zout. Sluit de pan en laat de inhoud 30 minuten koken.
  3. Was de rookworst en leg deze in een pan met zeer heet water. Laat hierin de rookworst wellen zodat deze sappig en heet wordt.
  4. Giet de inhoud van de groentepan zeer goed af en laat deze enkele minuten uitdampen. Verwarm de melk met de margarine in een kleine steelpan. Verhit de olie in een kleine koekenpan en voeg de spekjes toe. Laat deze krokant en mooi bruin worden zonder dat ze helemaal uitbakken.
  5. Stamp de aardappels en boerenkool door elkaar tot een fijne stamppot. Roer de melk en de margarine door de inhoud van de pan en schep de spekjes met uitgebakken vet door de stamppot. Proef de boerenkoolschotel en maak deze op smaak af met nootmuskaat, peper, zout, mosterd en azijn.
  6. Schep stamppot in serveerschotel, doe worst (verdeeld in 4 porties) erbij. Dien direct op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot