Mexicaanse rijstschotel met tortillachips

Mexicaanse rijstschotel met tortillachips

Smulweb imageSmulweb

Een Mexicaanse topper: onze overheelijke rijstschotel! Mexicaanse kruiden, mais, paprika en champignons maken dit gerecht tot een heerlijk feestje. En dan: bedekken met tortillachips en kaas in de oven.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 12 g Mexicaanse kruiden

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Mexicaanse rijstschotel met tortillachips op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  3. Verhit olie in een pan en bak de kip, knoflook, paprika en ui aan.
  4. Voeg het zakje Mexicaanse kruiden met de aangegeven hoeveelheid water toe en laat de saus zachtjes koken tot de kip gaar is.
  5. Voeg mais(kolfjes) en champignons toe en laat het geheel even meesudderen.
  6. Meng de rijst door het kipmengsel en schep het over in een ovenschaal.
  7. Bedek het geheel met een laag tortillachips. Strooi hier kaas overheen en bak 5 a 10 minuten tot de kaas is gesmolten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Gevogelte Kruiden Sauzen