Lemon merinque pie

Lemon merinque pie

Smulweb imageSmulweb

Deze lemon merinque pie is een echte showstopper! De heerlijk krokante bodem is gevuld met een frisse en lichtzure citroenvulling. Daarop komt een wolk van zacht en zoet merinqueschuim dat perfect is gekaramelliseerd.

60 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Lemon merinque pie op tafel.

  1. Maak het zandtaartdeeg door de ingrediënten te kneden met koele handen tot een samenhangend deeg. Vorm het deeg tot een platte blok en laat het 30 minuten rusten in de koelkast, bedekt met folie.
  2. Verwarm de oven voor op 190 graden. Rol het deeg uit op een koud oppervlak en bekleed de taartvorm ermee. Laat de taartbodem nogmaals 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Bedek het deeg met aluminiumfolie en strooi er bakbonen op. Bak de taartbodem ongeveer 10-12 minuten blind.
  4. Haal de taartbodem uit de oven en verwijder de folie met bonen. Bak de taartbodem nog eens 10 minuten in de oven. Laat de bodem afkoelen.
  5. Breng het citroensap, suiker en boter aan de kook. Roer in een kom de eidooiers en bloem glad. Voeg het citroenmengsel langzaam al roerende toe aan het eimengsel en giet het geheel terug in de pan. Laat al roerende op laag vuur binden. Haal de pan van het vuur als het mengsel tegen de kook aan is gekomen. Laat het mengsel iets afkoelen en lepel het in de taartvorm en strijk het glad.
  6. Klop het eiwit stijf en voeg dan in één keer 160 gram suiker toe en klop het tot een mooi stijf eiwit. Schep de merinque-laag grillig over de citroenvulling. Laat de taart nog 3 minuten in een hete oven van 220 graden of onder de grill bruin kleuren. Let op want het kleurt snel door. Als het toch te donker wordt, haal er dan het donkere vel af en zet het opnieuw in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart