Roomrijstpudding met warme kersensaus

Roomrijstpudding met warme kersensaus

Smulweb imageSmulweb

Een zoete en romige traktatie met een warme kersensaus, perfect als dessert. De roomrijstpudding wordt verrijkt met Amaretto likorette en slagroom, op smaak gebracht met vanillesuiker, terwijl de warme kersensaus wordt versterkt door toevoeging van kaneel en wodka.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1.5 el Aardappelzetmeel

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Roomrijstpudding met warme kersensaus op tafel.

  1. Kook in een pan melk, rijst en vanillesuiker in ca. 14 minuten tot pap volgens gebruiksaanwijzing.
  2. Week de gelatine ca. 5 minuten in koud water. Roer Amaretto likorette door de pap.
  3. Knijp de gelatine uit en los de blaadjes gelatine al roerend in de pap op van het vuur af. Laat de pap afkoelen in een schaal met een laagje koud water en roer regelmatig.
  4. Spoel de puddingvorm af met koud water en spatel slagroom door de bijna afgekoelde rijstepap. Schep het mengsel in de vorm en laat de rijstpudding in de koelkast in 2 a 3 uur opstijven.
  5. Maak de rijst los van de rand van de vorm en leg een schaal op de vorm. Keer de vorm om en laat de pudding uit de vorm glijden.
  6. Breng in een kleine pan kersen met vocht en kaneel aan de kook. Voeg wodka toe. Roer in een kopje aardappelmeel met 3 eetlepels water glad en voeg al roerend aan het kersenvocht toe. Blijf roeren tot saus licht gebonden is.
  7. Schep de warme saus over of naast de pudding.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Rijst Desserts Fruit Kruiden Sauzen Kersen