Rode kool met balsamicoazijn

Rode kool met balsamicoazijn

Smulweb imageSmulweb

Een bijgerecht dat sowieso in de smaak zal vallen: rode kool met balsamicoazijn. De kool wordt samen met uien, kruiden en basterdsuiker gestoofd en gekaramelliseerd met balsamico tot een heerlijk en feestelijk resultaat.

60 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Rode kool met balsamicoazijn op tafel.

  1. Pel en snijd de uien. Snijd de rode kool in kwarten en haal de dikke witte stukken eruit. Snijd de kwarten in dunne reepjes. Was de rode kool.
  2. Verhit olijfolie in een grote, hoge pan en bak daarin de uien.
  3. Zet het vuur zacht, strooi er 5 el basterdsuiker over, laat licht karamelliseren en blus af met de balsamicoazijn.
  4. Voeg de rode kool toe en roer het mengsel goed door elkaar.
  5. Voeg de sinaasappelsap, wijn, laurierblaadjes en kruidnagels toe en laat op een matig vuur garen.
  6. Proef of de zoetzuur-verhouding goed is en voeg wat zout toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kool Rode kool