Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Kipfilet met kruidenroomkaas en rauwe ham op tafel.
- Snijd de kipfilets in de lengte open en beleg ze dik met roomkaas. Vouw de kipfilets weer dicht en wikkel ze in plakken rauwe ham. Kruid de kipfilets niet, omdat de ham en de kaas al genoeg smaak hebben.
- Verhit boter in een koekenpan en bak de kipfilets hierin snel rondom zachtjes aan. Haal de kip uit de pan en leg deze in een vuurvaste schaal.
- Blus de overgebleven braadboter af met witte wijn. Voeg de crème fraîche toe en laat de saus iets inkoken terwijl je goed roert. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Giet de saus over de kipfilet.
- Dek de vuurvaste schaal af met aluminiumfolie en laat de kip in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius gedurende 20-25 minuten gaar worden.