Hazenbout in rode wijnsaus

Hazenbout in rode wijnsaus

Smulweb imageSmulweb

Malse hazenbouten in rode wijnsaus met een kruidige marinade van 24 uur. Gebakken in boter en spek en overgoten met de saus van marinade, jam, bloem, en puree. Laat ze minimaal 2 uur sudderen totdat het vlees zacht en smaakvol is. Perfect om van te smullen op een zondagmiddag.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 3 el Bosbessen Jam

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hazenbout in rode wijnsaus op tafel.

  1. Maak 24 uur van tevoren de marinade en leg de hazenbouten erin. Plaats in een afgesloten schaal in de koelkast gedurende 24 uur.
  2. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Zeef de marinade en vang het vocht op.
  3. Verwarm de boter met het spek in de pan. Bak hierin de haas rondom bruin. Haal de haas uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie.
  4. Roer de jam, bloem en puree door het bakvet. Giet de marinade erbij en roer tot het glad is.
  5. Leg de hazenbouten terug in de pan en breng het mengsel aan de kook. Sluit de pan en laat de haas zeker 2 uur op een lage stand pruttelen.
  6. Klop op het laatst evt. nog wat boter door de saus en maak af met peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen