- 250 g Paddenstoelenmix
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Paddestoelespresso op tafel.
- Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken. Snijd de sjalot fijn.
- Smelt de boter in een pan en bak de sjalot hierin zachtjes glazig gedurende ongeveer 3 minuten.
- Voeg de paddenstoelen toe en bak ze ongeveer 4 minuten mee.
- Voeg de room, fond en een half bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook.
- Pureer de soep in een blender en voeg de koffie toe. Breng op smaak met peper.
- Wrijf de soep door een zeef en warm goed door, maar laat de soep niet meer koken.
- Als je een garnituur wilt, snijd de prei dan in heel smalle reepjes. Verhit een laag olie in een wok of diepe koekenpan en frituur hierin de prei in 1-2 minuten knapperig. Neem de prei uit de olie en laat hem uitlekken op keukenpapier.
- Schep de soep in een espresso kopje en garneer met de prei.