Paasbrood met walnotenhoning en rozijnen

Paasbrood met walnotenhoning en rozijnen

Smulweb imageSmulweb

Maak je paasontbijt een feest met dit heerlijke paasbrood. Met walnotenhoning, rozijnen en chocolade geeft dit brood iedereen zin in een feestontbijt.

60 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(7)

  • 250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Paasbrood met walnotenhoning en rozijnen op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Meng het gist met wat water. Rasp de sinaasappelschil.
  3. Meng bloem, suiker, honing, gist, sinaasappelschil, eieren, water, rum en zout goed door elkaar.
  4. Kneed het mengsel goed door elkaar. Als je deeghaken hebt, kneed je het deeg zo'n 5 minuten.
  5. Zet het deeg op een warme plaats circa een uur met plasticfolie en een vochtige theedoek eroverheen.
  6. Voeg na een uur de chocolade, rozijnen en walnoten toe. Meng goed en doe er weer plasticfolie overheen. Zet weg voor ca. 30 minuten.
  7. Vet een tulbandvorm in en bestrooi met wat bloem. Doe het deeg in de vorm en laat nogmaals de tulbandvorm 30 minuten staan met plasticfolie en een vochtige theedoek eroverheen.
  8. Bak het brood in ca. 15 minuten op 220 graden. Temper de oven tot 190 graden en bak nog eens 35 minuten gaar.
  9. Strooi er nu wat poedersuiker overheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasen Paasbrood