- 250 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Paasbrood met walnotenhoning en rozijnen op tafel.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Meng het gist met wat water. Rasp de sinaasappelschil.
- Meng bloem, suiker, honing, gist, sinaasappelschil, eieren, water, rum en zout goed door elkaar.
- Kneed het mengsel goed door elkaar. Als je deeghaken hebt, kneed je het deeg zo'n 5 minuten.
- Zet het deeg op een warme plaats circa een uur met plasticfolie en een vochtige theedoek eroverheen.
- Voeg na een uur de chocolade, rozijnen en walnoten toe. Meng goed en doe er weer plasticfolie overheen. Zet weg voor ca. 30 minuten.
- Vet een tulbandvorm in en bestrooi met wat bloem. Doe het deeg in de vorm en laat nogmaals de tulbandvorm 30 minuten staan met plasticfolie en een vochtige theedoek eroverheen.
- Bak het brood in ca. 15 minuten op 220 graden. Temper de oven tot 190 graden en bak nog eens 35 minuten gaar.
- Strooi er nu wat poedersuiker overheen.