Tomatensoep

Tomatensoep

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke tomatensoep is gemakkelijk te maken en lekker voor als het koud is buiten. Overgiet de tomaten kort met kokend water, zodat je de kroontjes er makkelijk af kunt halen. Met ui, knoflook, tomatenpuree, suiker en kookroom breng je deze smaakvolle soep op smaak.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 1 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Tomatensoep op tafel.

  1. Overgiet de tomaten kort met kokend water en laat ze vervolgens met koud water schrikken. Pel de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in kleine blokjes.
  2. Schil de uien en de knoflookteen en hak ze fijn.
  3. Verhit de boter in de pan en fruit de gehakte ui en de knoflook erin. Strooi de bloem erover en roer de tomatenpuree erdoor. Al roerend voeg je nu het hete water of de groentenbouillon toe.
  4. Neem de pan van het vuur en roer het mengsel totdat de soep glad is en er geen klontjes meer te zien zijn. Breng de soep nu nog een keer aan de kook en voeg de blokjes tomaat toe. Laat de soep afgedekt 10 minuten op een laag vuur koken.
  5. Voeg de suiker toe en breng de soep met zout en peper op smaak.
  6. Verdeel de soep in soepborden en garneer ze met creme fraiche en basilicumblaadjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Tomatensoep