Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Basisrecept voor pannenkoeken op tafel.
- Zeef de bloem of het bakmeel met het zout in een kom, maak een kuiltje in het midden en breek daarin de eieren. Voeg ongeveer 200 ml melk toe en roer het geheel met een garde of handmixer tot een glad beslag. Verdun het beslag al roerende met de rest van de melk.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan en wacht tot een deel van het schuim is weggetrokken. Schep met een soeplepel zoveel beslag in de pan dat de bodem bedekt is en laat het beslag met een draaiende beweging van de pan over de bodem uitvloeien.
- Bak de pannenkoek op middelhoog vuur tot de onderkant lichtbruin is, draai het vuur laag en wacht tot de bovenkant van de pannenkoek droog is (2 - 3 minuten).
- Keer de pannenkoek om en bak de andere kant op middelhoog vuur ook mooi lichtbruin (30 seconden - 1 minuut). Laat de pannenkoek op een bord glijden en houd warm. Bak de overige pannenkoeken op dezelfde manier. Een makkelijk basisrecept voor pannenkoeken waarmee je eindeloos kunt variëren.