Burgers van kikkererwten

Burgers van kikkererwten

Smulweb imageSmulweb

Deze kikkererwtenburgers hebben een heerlijke kruidige smaak van koriander, komijn en kurkuma. Lekker om te serveren met een frisse yoghurtsaus.

15 min bereiden

tussendoortje

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Burgers van kikkererwten op tafel.

  1. Spoel de kikkererwten om en laat ze uitlekken. Snijd de paprika en het pepertje zeer fijn. Rooster de koriander- en komijnzaadjes in een droge koekenpan.
  2. Snipper de ui en fruit deze in 1 eetlepel olie. Voeg de paprika en het pepertje, de geroosterde specerijen en de kurkuma toe en pers hier de knoflook boven uit.
  3. Maal de kikkererwten met de staafmixer tot een grove puree. Voeg de uien toe en 3 eetlepels yoghurt, zout, peper en citroensap naar smaak.
  4. Vorm koekjes van dit mengsel. Wentel deze door losgeklopt ei en dan door de bloem.
  5. Bak de burgers in 1 eetlepel olie aan beide kanten bruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kikkererwt