Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Skrei met krab op tafel.
- Spoel de vis onder stromend koud water. Maak de filets droog met keukenpapier. Laat het krabvlees uitlekken. Verwijder eventueel aanwezige kraakbeenachtige delen. Snijd het krabvlees in kleine stukjes.
- Breng 1/2 liter water aan de kook. Voeg het bouillontablet toe en laat het oplossen. Leg de vis in de bouillon. Temper de warmtebron. Houd alles 7 - 9 minuten tegen de kook aan. Neem de vis daarna uit de pan en houd hem warm. Zeef het pocheervocht.
- Laat 1 deciliter gezeefd kookvocht zolang zachtjes koken tot door het indampen niet meer dan 1 eetlepel vocht is overgebleven. Roer de wijn erdoor en laat alles opnieuw zolang koken tot er 1 eetlepel vocht is overgebleven.
- Roer de room erdoor en blijf zolang roeren tot een licht gebonden saus is verkregen. Klop de boter door de saus. Voeg eventueel nog wat zout en/of peper en limoen- of citroensap toe.
- Schep daarna de krab door de saus. Laat de saus daarna niet meer aan de kook komen.