Skrei met krab

Skrei met krab

Smulweb imageSmulweb

Een overheerlijk gerecht: Skrei met krab. Een bijzondere bereiding waarbij de skrei gepocheerd wordt in bouillon. De krab wordt op smaak gebracht met saus van witte wijn, room en limoen of citroensap. Genieten op en top.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Skrei met krab op tafel.

  1. Spoel de vis onder stromend koud water. Maak de filets droog met keukenpapier. Laat het krabvlees uitlekken. Verwijder eventueel aanwezige kraakbeenachtige delen. Snijd het krabvlees in kleine stukjes.
  2. Breng 1/2 liter water aan de kook. Voeg het bouillontablet toe en laat het oplossen. Leg de vis in de bouillon. Temper de warmtebron. Houd alles 7 - 9 minuten tegen de kook aan. Neem de vis daarna uit de pan en houd hem warm. Zeef het pocheervocht.
  3. Laat 1 deciliter gezeefd kookvocht zolang zachtjes koken tot door het indampen niet meer dan 1 eetlepel vocht is overgebleven. Roer de wijn erdoor en laat alles opnieuw zolang koken tot er 1 eetlepel vocht is overgebleven.
  4. Roer de room erdoor en blijf zolang roeren tot een licht gebonden saus is verkregen. Klop de boter door de saus. Voeg eventueel nog wat zout en/of peper en limoen- of citroensap toe.
  5. Schep daarna de krab door de saus. Laat de saus daarna niet meer aan de kook komen.
eet smakelijk