Laksa van kip

Laksa van kip

Smulweb imageSmulweb

De Laksa van Kip!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 Rode peper
  • 2 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Laksa van kip op tafel.

  1. Snijd de kip in kleine blokjes en laat ze een half uur in het citroensap marineren.
  2. Doe de halve peper, knoflook, gemberpoeder, koriander, korianderzaad en 1 eetlepel sesamolie in een hoge beker en pureer de ingrediënten met de staafmixer tot een gladde pasta.
  3. Snijd de paksoi in grove stukken en roerbak ze heel kort in een hete wok met 1 eetlepel olie. Voeg hier de pasta, kokosmelk en bouillon aan toe en laat alles op laag vuur 10 minuten koken.
  4. Voeg de vissaus, rijstnoedels en kip toe en laat dit nog twee minuten meekoken (tot de kip en noedels gaar zijn). Schenk de Laksa in ruime soepkommen.
  5. Snijd de lente-ui in fijne ringetjes, de munt in dunne reepjes. Schil met een heel scherp mesje de schil van de limoen heel fijn. Garneer de Laksa met ui, munt en limoenschil.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte