- 0.5 Rode peper
- 2 el Sesamolie
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Laksa van kip op tafel.
- Snijd de kip in kleine blokjes en laat ze een half uur in het citroensap marineren.
- Doe de halve peper, knoflook, gemberpoeder, koriander, korianderzaad en 1 eetlepel sesamolie in een hoge beker en pureer de ingrediënten met de staafmixer tot een gladde pasta.
- Snijd de paksoi in grove stukken en roerbak ze heel kort in een hete wok met 1 eetlepel olie. Voeg hier de pasta, kokosmelk en bouillon aan toe en laat alles op laag vuur 10 minuten koken.
- Voeg de vissaus, rijstnoedels en kip toe en laat dit nog twee minuten meekoken (tot de kip en noedels gaar zijn). Schenk de Laksa in ruime soepkommen.
- Snijd de lente-ui in fijne ringetjes, de munt in dunne reepjes. Schil met een heel scherp mesje de schil van de limoen heel fijn. Garneer de Laksa met ui, munt en limoenschil.