Gemarineerde schouderkarbonade

Gemarineerde schouderkarbonade

Smulweb imageSmulweb

Maak in 6 uur tijd de lekkerste gemarineerde schouderkarbonade. Bak ze goudbruin in margarine, stoof vervolgens 1+1/2 uur met zelfgemaakte marinade, water en maïzena. Zeef het mengsel tot je een heerlijke saus krijgt en verwarm deze nog even samen met de karbonade.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gemarineerde schouderkarbonade op tafel.

  1. Wrijf de karbonade in met zout en peper.
  2. Maak een marinade van azijn, sherry, knoflook, ui, laurierblad, paprikapoeder en gemberpoeder.
  3. Meng de karbonade door de marinade en laat ten minste 6 uur marineren, af en toe omroeren.
  4. Dep de karbonade goed droog met keukenpapier en bak ze in margarine goudbruin.
  5. Voeg de marinade toe en laat ze voor 1+1/2 uur sudderen.
  6. Voeg 50 ml water toe en laat even doorkoken.
  7. Zeef de marinademengsel en bind met maïzena.
  8. Laat de saus en karbonade even samen doorwarmen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden Sauzen