Gnocchi

Gnocchi

Smulweb imageSmulweb

Proef de Italiaanse zon in dit gerecht. Maak zelf heerlijke gnocchi met tomatensaus en Parmezaanse kaas. Magnifico!

60 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gnocchi op tafel.

  1. Verhit de olie in een grote braadpan voor de tomatensaus. Fruit ui, selderij en wortel gedurende 5 minuten. Roer regelmatig.
  2. Voeg de tomaten en suiker toe en voeg peper en zout naar smaak toe. Breng de saus aan de kook en laat op een laag pitje 20 minuten zachtjes koken.
  3. Laat de saus iets afkoelen en maal in de keukenmachine tot een gladde saus. Voeg het basilicum toe.
  4. Schil voor de gnocchi de aardappelen, snijd ze in stukken en kook of stoom ze gaar. Laat ze goed uitlekken en pureer de aardappelen.
  5. Roer met een houten lepel de boter en bloem door de gepureerde aardappelen en voeg vervolgens de eieren toe. Laat het afkoelen.
  6. Leg het aardappelmengsel op een met bloem bestoven oppervlak en verdeel het in tweeën. Rol van beide porties een lange worst en snijd deze in stukjes. Duw elk stukje iets platter met een vork.
  7. Kook de gnocchi in porties gedurende 2 minuten in een grote pan met water en zout tot ze boven komen drijven. Laat ze uitlekken en verdeel ze over de borden.
  8. Serveer de gnocchi met de tomatensaus en versgeraspte kaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta