Bigos

Bigos

Smulweb imageSmulweb

Bigos is een Pools gerecht met stoofvlees, kool en champignons. De combinatie van spek en varkensvlees maakt het gerecht extra smaakvol en de oven zorgt er voor dat alle smaken goed kunnen mengen. Serveer dit gerecht met aardappelpuree voor een echte Poolse maaltijd

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Bigos op tafel.

  1. Spek en varkensvlees in blokjes snijden, lookworst in plakjes, uien fijn snipperen. Witte kool grof snijden, knoflookteentjes pletten. Kleine champignons kun je heel laten, grotere halveren. Karwijzaad kneuzen in een vijzel.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. Bak blokjes spek en varkensvlees samen met gesnipperde uien goed bruin. Voeg overige ingrediënten en kruiden toe, roer goed door. Begiet met witte wijn.
  4. Voeg water toe tot alles net onder staat. Laat het geheel zonder omroeren in een gesloten braadpan in de oven gaar worden in ongeveer 1,5 uur.
  5. Verwijder de deksel en laat nog eens een half uurtje in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje