Marshmallows

Marshmallows

Smulweb imageSmulweb

Zelfgemaakte marshmallows, zachter en voller dan die uit de winkel! Een zachte lekkernij gemaakt van gelatine, opgeklopte eiwitten, stroop en poedersuiker. Laat het 2-3 uur opstijven in de koelkast, decoreer het met poedersuiker en snijd het naar wens in stukken.

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 300 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Marshmallows op tafel.

  1. Meng de suiker en honing in 2 deciliter water op een matig vuur. Roer net zo lang tot de suiker is opgelost. Breng het aan de kook en laat het net zo lang koken tot 1 druppel die je van een lepel in een glas water laat vallen zich tot een hard balletje vormt en de vorm behoudt als je het eruit haalt.
  2. Week de gelatine in de rest van het water en zet het in een kopje in een pan met kokend water om het verder te doen smelten. Meng de stroop met de opgeloste gelatine en giet dit mengsel bij de opgeklopte eiwitten. Blijf kloppen tot het stevig is maar je het nog wel uit kunt gieten.
  3. Vet een bakblik in (20 bij 20 en 3 centimeter hoog) met olie, boter of water en bestrooi het met poedersuiker en bloem. Giet de marshmallow massa in het blik en laat het in de koelkast afkoelen (2 à 3 uur).
  4. Draai daarna het geheel om op een met poedersuiker bestrooid vlak. Strooi daar een dikke laag poedersuiker op en laat het 1 uur drogen, zodat er een korstje op kan komen. Snijd het daarna in stukken of in rondjes en klaar zijn de marshmallows.
eet smakelijk