Scaloppa alla gorgonzola

Scaloppa alla gorgonzola

Smulweb imageSmulweb

Scaloppa alla gorgonzola is een heerlijk Italiaans gerecht met mals varkensvlees in romige Gorgonzolasaus. Geserveerd met pizzabrood, sla en gebakken aardappelen of patat. Geniet van de eenvoudige, maar rijke smaken op elk moment van de dag.

10 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Scaloppa alla gorgonzola op tafel.

  1. Snijd de varkenshaas in stukken en bestrooi aan beide kanten met zout, peper en bloem.
  2. Verwarm in een hapjespan wat olijfolie op het vuur. Voeg het vlees toe zodra de olie heet is.
  3. Voeg peterselie en geperste knoflook toe aan het vlees en laat dit even sudderen.
  4. Blus af met de helft van het flesje wijn (1 groot glas). Voeg daarna de ongeklopte slagroom en de Gorgonzolakaas toe.
  5. Laat het geheel 30-40 minuten sudderen tot de saus is ingedikt. Voeg eventueel bindmiddel toe als dit na 40 minuten nog niet het geval is.
  6. Serveer met pizzabrood, sla en gebakken aardappelen of patat.
  7. Vul de slakom met uienringen, stukjes paprika, stukjes augurk, een scheutje azijn, peper en de helft van een fles vinaigrette sladressing.
  8. Laat dit inwerken en voeg vlak voor het serveren van de Scaloppa de sla toe aan de ingrediënten in de slakom.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas