Rosti

Rosti

Smulweb imageSmulweb

Maak deze heerlijke rosti eens als bijgerecht, of gewoon voor de lekkere trek! Geraspte aardappels, ui, knoflook, Parmezaanse en jonge kaas en kruiden maken deze rosti onweerstaanbaar lekker. Bak hem voorzichtig aan en laat met deksel op de pan gaar worden.

45 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Geraspte kaas Parmezaanse

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Rosti op tafel.

  1. Laat de aardappelen in de schil 20 minuten koken, tot ze gaar zijn. Laat de aardappelen afkoelen, schil ze en rasp ze grof.
  2. Snipper de uien en het teentje knoflook en meng dit met de geraspte aardappelen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  3. Smelt de boter in een pan en bak het aardappelmengsel voorzichtig aan beide kanten.
  4. Voeg de Parmezaanse en jonge kaas toe en vorm er een ronde koek van.
  5. Draai het vuur laag en leg de deksel op de pan. Laat het geheel ongeveer 15 minuten bakken tot er een korstje aan de onderkant van de rosti zit.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rosti