Polpette

Polpette

Smulweb imageSmulweb

Maak de lekkerste authentieke Italiaanse polpette met de uitgebreide beschrijving. Gehaktballetjes van rundvlees met Parmezaanse kaas, peterselie, ui en knoflook in een heerlijke tomatensaus. Lekker met een goed glas rode wijn en een broodje om te dippen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Polpette op tafel.

  1. Leg het gehakt op een bord, strooi er peper en zout naar smaak over.
  2. Snipper de ui en de knoflook fijn en voeg dit samen met de Parmezaanse kaas en de peterselie toe aan het gehakt. Kneed dit alles goed door elkaar en vorm er kleine balletjes van. Haal deze door de paneermeel. Indien het gehakt te 'nattig' is, voeg dan wat paneermeel toe en kneed door het gehakt.
  3. Verwarm boter en wat olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes hierin totdat ze bruin zijn. Voeg witte wijn of water toe als ze te donker worden.
  4. Voor de saus: snijd de ui en knoflook en fruit dit in olijfolie in een pan. Voeg de pelati tomaten, peper en zout, Italiaanse tuinkruiden en peterselie toe. Breng het geheel aan de kook, temper het vuur en laat de saus zachtjes sudderen voor ongeveer een uur. Zeef de saus met een staafmixer en voeg nog wat fijngehakte peterselie toe en laat het nog 15 minuten sudderen totdat de saus is ingedikt.
  5. Voeg de saus toe aan de gehaktballetjes of schep een paar lepels salsa di pomodoro over de balletjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen