Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Polpette op tafel.
- Leg het gehakt op een bord, strooi er peper en zout naar smaak over.
- Snipper de ui en de knoflook fijn en voeg dit samen met de Parmezaanse kaas en de peterselie toe aan het gehakt. Kneed dit alles goed door elkaar en vorm er kleine balletjes van. Haal deze door de paneermeel. Indien het gehakt te 'nattig' is, voeg dan wat paneermeel toe en kneed door het gehakt.
- Verwarm boter en wat olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes hierin totdat ze bruin zijn. Voeg witte wijn of water toe als ze te donker worden.
- Voor de saus: snijd de ui en knoflook en fruit dit in olijfolie in een pan. Voeg de pelati tomaten, peper en zout, Italiaanse tuinkruiden en peterselie toe. Breng het geheel aan de kook, temper het vuur en laat de saus zachtjes sudderen voor ongeveer een uur. Zeef de saus met een staafmixer en voeg nog wat fijngehakte peterselie toe en laat het nog 15 minuten sudderen totdat de saus is ingedikt.
- Voeg de saus toe aan de gehaktballetjes of schep een paar lepels salsa di pomodoro over de balletjes.