Asperges met kalkoen en champignons

Asperges met kalkoen en champignons

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke oosters geïnspireerde aspergeschotel met malse kalkoenreepjes, sappige champignons en knapperige lentuitjes en worteltjes. Een smaakvol gerecht met sojasaus en wijn, afgebonden met maizena en op smaak gebracht met peper en zout. Geserveerd met beetgare aspergestukjes, perfect voor een bijzonder diner.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Asperges met kalkoen en champignons op tafel.

  1. Maak de asperges schoon en kook ze tot ze beetgaar zijn in water met een beetje zout en roomboter. Snijd de asperges vervolgens in schuine stukjes van 4 cm. Houd de punten apart.
  2. Snijd de kalkoenfilet in reepjes.
  3. Maak de worteltjes schoon en snijd deze in de lengte in vieren en daarna in stukjes van 3 cm.
  4. Maak de lente-uitjes schoon en snijd deze ook in diagonale stukjes van 3 cm.
  5. Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
  6. Snijd de gemberwortel fijn als je deze gebruikt in plaats van poeder.
  7. Verhit de wok of grote hapjespan en voeg beide oliesoorten (sesam- en olijfolie) toe. Roerbak de kalkoen circa 5 minuten totdat deze niet meer roze is. Haal de reepjes uit de pan en houd ze warm.
  8. Roerbak de asperges (behalve de punten), worteltjes, lente-uitjes, champignons en gember 2-3 minuten. Blus af met sojasaus en wijn.
  9. Bind het geheel af met maizena en breng aan de kook. Voeg de kalkoenreepjes en aspergepunten toe. Breng op smaak met peper en zout en warm alles goed op.
  10. Serveer de exotische aspergeschotel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Gevogelte Asperges Kalkoen Paddenstoelen Champignons