- 0.5 el Sesamolie
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Asperges met kalkoen en champignons op tafel.
- Maak de asperges schoon en kook ze tot ze beetgaar zijn in water met een beetje zout en roomboter. Snijd de asperges vervolgens in schuine stukjes van 4 cm. Houd de punten apart.
- Snijd de kalkoenfilet in reepjes.
- Maak de worteltjes schoon en snijd deze in de lengte in vieren en daarna in stukjes van 3 cm.
- Maak de lente-uitjes schoon en snijd deze ook in diagonale stukjes van 3 cm.
- Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
- Snijd de gemberwortel fijn als je deze gebruikt in plaats van poeder.
- Verhit de wok of grote hapjespan en voeg beide oliesoorten (sesam- en olijfolie) toe. Roerbak de kalkoen circa 5 minuten totdat deze niet meer roze is. Haal de reepjes uit de pan en houd ze warm.
- Roerbak de asperges (behalve de punten), worteltjes, lente-uitjes, champignons en gember 2-3 minuten. Blus af met sojasaus en wijn.
- Bind het geheel af met maizena en breng aan de kook. Voeg de kalkoenreepjes en aspergepunten toe. Breng op smaak met peper en zout en warm alles goed op.
- Serveer de exotische aspergeschotel.