- 200 ml Water
- 35 ml Cointreau
Bereidingswijze
Zet in 17 stappen deze heerlijke Heerlijke kwarktaart met lange vingers en aardbeien uit de koelkast op tafel.
- Aardbeien wassen en het grootste deel in stukjes snijden (paar bewaren voor de garnering).
- Schil van de 2 citroenen raspen.
- Citroenen uitpersen.
- Gelatineblaadjes weken in koud water.
- Citroensap + water + vanillesuiker verhitten. Van het vuur afhalen en uitgeknepen gelatineblaadjes hierin oplossen.
- Eieren scheiden.
- Eigeel + basterdsuiker schuimig kloppen.
- Kwark erdoor kloppen.
- Eiwit stijfkloppen.
- Citroenrasp, gelatinemengsel en aardbeien door de kwarkmassa mengen.
- Stijfgeklopte eiwit er voorzichtig doorheen mengen.
- Slagroom stijfkloppen en ook deze er voorzichtig doorheen mengen.
- Springvorm bekleden met bakpapier.
- Laag verkruimelde lange vingers op de bodem leggen. Besprenkelen met cointreau.
- Helft kwarkmengsel erover verdelen.
- Rest lange vingers in kleine stukjes besprenkeld met cointreau en dan de rest van het kwarkmengsel erop.
- Vorm afdekken en een paar uur in de koelkast laten opstijven.