Heerlijke kwarktaart met lange vingers en aardbeien uit de koelkast

Heerlijke kwarktaart met lange vingers en aardbeien uit de koelkast

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke kwarktaart met lange vingers en aardbeien is perfect om te maken voor een zomerse dag. Door het toevoegen van cointreau krijgt het geheel een frisse smaak en maakt het tot de perfecte traktatie voor elke gelegenheid.

25 min bereiden

ontbijt

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Water
  • 35 ml Cointreau

Bereidingswijze

Zet in 17 stappen deze heerlijke Heerlijke kwarktaart met lange vingers en aardbeien uit de koelkast op tafel.

  1. Aardbeien wassen en het grootste deel in stukjes snijden (paar bewaren voor de garnering).
  2. Schil van de 2 citroenen raspen.
  3. Citroenen uitpersen.
  4. Gelatineblaadjes weken in koud water.
  5. Citroensap + water + vanillesuiker verhitten. Van het vuur afhalen en uitgeknepen gelatineblaadjes hierin oplossen.
  6. Eieren scheiden.
  7. Eigeel + basterdsuiker schuimig kloppen.
  8. Kwark erdoor kloppen.
  9. Eiwit stijfkloppen.
  10. Citroenrasp, gelatinemengsel en aardbeien door de kwarkmassa mengen.
  11. Stijfgeklopte eiwit er voorzichtig doorheen mengen.
  12. Slagroom stijfkloppen en ook deze er voorzichtig doorheen mengen.
  13. Springvorm bekleden met bakpapier.
  14. Laag verkruimelde lange vingers op de bodem leggen. Besprenkelen met cointreau.
  15. Helft kwarkmengsel erover verdelen.
  16. Rest lange vingers in kleine stukjes besprenkeld met cointreau en dan de rest van het kwarkmengsel erop.
  17. Vorm afdekken en een paar uur in de koelkast laten opstijven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Taart Aardbeien Kwarktaart