Papas spekspies

Papas spekspies

Smulweb imageSmulweb

Papas spekspies is een smaakvol gerecht. Laat het buikspek gedurende een lange periode intrekken met kruidige marinade. Heerlijk op de BBQ. Besmeer de spies regelmatig met de saus voor de ideale smaakbeleving.

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(7)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Papas spekspies op tafel.

  1. Pureer de gepelde ui en knoflook in de keukenmachine.
  2. Voeg alle andere ingrediënten toe, behalve het buikspek.
  3. Snijd het buikspek in blokjes van ongeveer 2 cm.
  4. Doe de blokjes samen met de marinade in een stevige, goed afsluitbare plastic zak en plaats de zak gedurende ten minste 12 uur in de koeling. Draai de zak af en toe om en kneed deze zodat al het vlees met de marinade in contact komt.
  5. Laat het vlees goed uitlekken en dep het droog.
  6. Rijg steeds 4 of 5 stukjes vlees aan in koud water geweekte saté-stokjes.
  7. Plaats de saté-stokjes op het hete rooster en verplaats en keer ze regelmatig om druipend vet te voorkomen.
  8. Besmeer regelmatig met de overgebleven marinade of met de grilglazuur die ook te vinden is bij mijn recepten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees