Zelfgemaakte tomatenketchup

Zelfgemaakte tomatenketchup

Smulweb imageSmulweb

Zelfgemaakte tomatenketchup kan altijd. Tomaten, knoflook, korianderpoeder, kerrie, suiker, azijn, mosterd, en tomatenpuree, één uur laten pruttelen en vervolgens zeven. Resultaat: een smakelijke ketchup. Voeg een scheutje Tabasco toe voor extra smaak.

25 min bereiden

1 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zelfgemaakte tomatenketchup op tafel.

  1. Snijd de tomaten in kwarten en doe ze met de grof gesneden knoflook in de pan.
  2. Voeg de laurierblaadjes, het korianderpoeder, de kerrie, de suiker, de azijn, de mosterd en de tomatenpuree toe. Breng aan de kook en laat af en toe roerend circa 1 uur zachtjes koken met het deksel schuin op de pan.
  3. Laat zonodig zonder deksel verder inkoken als het mengsel te nat mocht zijn of voeg tegen het eind van de kooktijd een extra scheutje water toe.
  4. Roer de ketchup door een fijne zeef om de velletjes en de pitjes achter te houden.
  5. Breng verder op smaak met een scheutje tabasco en wat zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen