Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Indonesische eiersalade op tafel.
- Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze. Kook de schoongemaakte sperzieboontjes in ca. 8 minuten beetgaar, giet ze af, laat ze onder de koude kraan schrikken en laat ze uitlekken. Snijd de geschrapte wortels schuin in plakken van 1/2 cm dik, kook ze in ca. 4 minuten beetgaar, giet ze af, laat ze onder de koude kraan schrikken en laat ze uitlekken. Snijd de ui in halve ringen, giet er wat heet water over, laat een paar minuten staan en laat daarna uitlekken. Snijd de komkommer met de schil in de lengte in vieren, schrap er met een lepel de zaadjes uit en snijd de kwarten in niet te dunne plakjes. Was de taugé, verwijder de losse groene dopjes en laat de taugé uitlekken.
- Roer voor de dressing de pindakaas, de honing, het citroensap of de azijn, de geperste knoflook, de sojasaus, de tomatenketchup en het water door elkaar.
- Maak de bladeren ijsbergsla los van de krop, rol ze op en snijd ze in smalle reepjes. Schep in een kom de sla, de boontjes, de wortelplakjes, de ui, de komkommer en de taugé door elkaar.
- Garneer met de in parten gesneden eieren. Geef de pindadressing apart.