Vlaamse frieten

Vlaamse frieten

Smulweb imageSmulweb

De lekkerste Vlaamse friet bak je zelf! Boen de aardappelen schoon, laat het kort sudderen, droog ze, bak ze een eerste keer zodat ze bijna gaar zijn, laat de frieten uitlekken en afkoelen. Bak de frieten nog een keer goudbruin. Uitgebreide instructies voor perfect krokante frieten.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Vlaamse frieten op tafel.

  1. Boen de aardappelen schoon onder koud stromend water. Snijd de aardappelen in de lengte in plakken van 1 à 2 cm dik en snijd deze plakken in repen van 1 à 2 cm dik. Leg ze 15 minuten in koud water.
  2. Verhit intussen de olie in de frituurpan tot 150 graden. Dep de aardappelrepen droog met keukenpapier en bak ze in vier porties 3 à 4 minuten in de hete olie tot ze net beginnen te kleuren en bijna gaar zijn. Laat de aardappelrepen op een laag dubbelgevouwen keukenpapier uitlekken en afkoelen.
  3. Verhit de frituurolie tot 180 graden en bak de aardappelen weer in vier porties in 3 à 4 minuten goudbruin en gaar.
  4. Laat de frieten even uitlekken op keukenpapier.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Friet