Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Bavarois met aardbeien op tafel.
- Splits de eieren met de eierscheider in eiwit en eidooier.
- Bewaar het eiwit in de diepvries voor bijvoorbeeld schuimgebak of pavlova's.
- Week de gelatine in ruim koud water.
- Roer de dooiers met de suiker dikschuimig.
- Verwarm de melk in een pan tot het kookt.
- Voeg al roerende een beetje warme melk toe aan de dooiers.
- Los hierin de goed uitgeknepen gelatine op.
- Roer de aardbeienpuree erdoorheen en laat het afkoelen.
- Klop de slagroom stijf en voeg deze toe aan het aardbeienmengsel.
- Spoel 4 puddingvormpjes om met koud water.
- Vul de vormpjes met de bavarois en laat ze in de koelkast opstijven, reken hierbij 3-4 uur.
- Haal de puddingvormpjes uit de koelkast en voeg garnituur toe.