Bavarois met aardbeien

Bavarois met aardbeien

Smulweb imageSmulweb

Zomers nagerecht van romige bavarois met aardbeienpuree en stijfgeklopte slagroom. Lekker fris en luchtig en heel makkelijk om te maken. Zet de vormpjes in de koelkast en klaar. Een aanrader.

10 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Bavarois met aardbeien op tafel.

  1. Splits de eieren met de eierscheider in eiwit en eidooier.
  2. Bewaar het eiwit in de diepvries voor bijvoorbeeld schuimgebak of pavlova's.
  3. Week de gelatine in ruim koud water.
  4. Roer de dooiers met de suiker dikschuimig.
  5. Verwarm de melk in een pan tot het kookt.
  6. Voeg al roerende een beetje warme melk toe aan de dooiers.
  7. Los hierin de goed uitgeknepen gelatine op.
  8. Roer de aardbeienpuree erdoorheen en laat het afkoelen.
  9. Klop de slagroom stijf en voeg deze toe aan het aardbeienmengsel.
  10. Spoel 4 puddingvormpjes om met koud water.
  11. Vul de vormpjes met de bavarois en laat ze in de koelkast opstijven, reken hierbij 3-4 uur.
  12. Haal de puddingvormpjes uit de koelkast en voeg garnituur toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Fruit Aardbeien