- 150 g Smaakt Biologisch Gierst Gepoft 200g
- 0.1 g Kruidenzout Tip Top
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Gevulde courgette met gierst op tafel.
- Kook de gierst gaar.
- Was de paprika's en snijd ze in kleine stukjes. Was de courgettes en blancheer ze enkele minuten in hun geheel.
- Snijd de geblancheerde courgettes doormidden en hol ze wat uit met een lepel. Hak het courgettevruchtvlees fijn. Snipper de ui.
- Verwarm de olijfolie. Fruit de ui, voeg de paprikastukjes, een bodempje water en het courgettevruchtvlees toe. Stoof de groenten gaar.
- Ontvel intussen de tomaten en snijd ze in stukjes. Verwarm de tomatensaus en voeg er de tomaten, de gare groenten, de gare gierst, room, peper, oregano en zout aan toe.
- Schep deze vulling in de courgette. Bestrooi met kaas.
- Plaats in een ingeoliede ovenschaal en laat ongeveer 10 minuten gratineren op 180°C.