Gevulde courgette met gierst

Gevulde courgette met gierst

Smulweb imageSmulweb

Gevulde courgettes met gierst, paprika, ui en tomatensaus. De courgettes worden geblancheerd en gehalveerd en daarna gevuld met de gare groenten en gierst. De courgettes worden bestrooid met kaas en 10 minuten gegratineerd op 180°C in de oven. Een heerlijk gerecht voor het hele gezin!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 g Smaakt Biologisch Gierst Gepoft 200g
  • 0.1 g Kruidenzout Tip Top

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gevulde courgette met gierst op tafel.

  1. Kook de gierst gaar.
  2. Was de paprika's en snijd ze in kleine stukjes. Was de courgettes en blancheer ze enkele minuten in hun geheel.
  3. Snijd de geblancheerde courgettes doormidden en hol ze wat uit met een lepel. Hak het courgettevruchtvlees fijn. Snipper de ui.
  4. Verwarm de olijfolie. Fruit de ui, voeg de paprikastukjes, een bodempje water en het courgettevruchtvlees toe. Stoof de groenten gaar.
  5. Ontvel intussen de tomaten en snijd ze in stukjes. Verwarm de tomatensaus en voeg er de tomaten, de gare groenten, de gare gierst, room, peper, oregano en zout aan toe.
  6. Schep deze vulling in de courgette. Bestrooi met kaas.
  7. Plaats in een ingeoliede ovenschaal en laat ongeveer 10 minuten gratineren op 180°C.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Courgette Gevulde courgette