Briesoep

Briesoep

Smulweb imageSmulweb

Verras je gasten met deze smeuiige briesoep. In de soep is zachte brie gesmolten die voor een unieke smaak zorgt. Maak het af met een garnering van sjalot of bieslook en serveer met brood naar keuze.

10 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Briesoep op tafel.

  1. Maak een roux van boter en bloem door de boter te smelten en de bloem toe te voegen. Laat het geheel zachtjes garen.
  2. Voeg al roerend de bouillon toe en breng het aan de kook. Laat het geheel zachtjes inkoken.
  3. Voeg de brie toe en laat het smelten. Roer regelmatig.
  4. Voeg eventueel groenten en wijn toe aan de saus.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de saus met een garnering van sjalot en/of bieslook.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas Zuivel Kruidenboter