Koffiebroodjes

Koffiebroodjes

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke zelfgemaakte koffiebroodjes, gevuld met frangipane, rozijnen, krenten en gekonfijte sinaasappel. Het beste is, ze zijn eenvoudig te maken. Bak ze goudbruin in de oven en bestrijk ze met zoete abrikozenjam.

60 min bereiden

tussendoortje

20 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Koffiebroodjes op tafel.

  1. Verwarm de oven in 10 minuten voor op 220 graden Celsius.
  2. Week de rozijnen en krenten in warm water.
  3. Klop de boter zalvig en luchtig voor de frangipane. Meng het spijs met de helft van de eieren en citroenrasp en voeg beetje bij beetje de luchtige boter toe.
  4. Rol het deeg uit tot een plak van 30x80 centimeter. Strijk de frangipane over het deeg zodanig dat 10 centimeter van de strook vrijblijft. Verdeel de drooggedepte rozijnen en krenten en de gekonfijte sinaasappel over de frangipane. Vouw de onbedekte strook naar het midden en sla het geheel nog een keer dubbel. Druk het deeg goed aan en snijd er eenpersoonskoffiebroodjes van, van circa 4 centimeter breed.
  5. Pak de broodjes in het midden vast en draai de beide kanten een halve slag ten opzichte van elkaar. Leg de koffiebroodjes op een met bakpapier belegd bakblik, bestrijk ze met het resterende losgeklopte ei en laat ze nu heel even rijzen, eigenlijk alleen ''loskomen''.
  6. Bak de broodjes in de oven gedurende 20-30 minuten mooi bruin en gaar.
  7. Breng de abrikozenjam aan de kook en bestrijk de broodjes hiermee.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Thee