Panini van kip en paprika

Panini van kip en paprika

Smulweb imageSmulweb

Een simpele en smaakvolle panini van kip en paprika. Bereid met olijven, kappertjes en rozemarijn. Ideaal voor de lunch of laat in de avond. Snel te bereiden en heerlijk met geroosterd brood.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 8 rozemarijnbrood

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Panini van kip en paprika op tafel.

  1. Snijd het uitje in dunne ringen. Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika's en snijd de groente in repen. Snijd de olijven doormidden en verwijder de pitten. Snijd het teentje knoflook in de lengte doormidden.
  2. Leg de kippenborsten met de velkant naar boven in een bakpan en voeg water toe. Kruid het vlees met zout en peper en leg de takjes rozemarijn erop. Breng het water aan de kook, dek de pan af en kook het vlees gedurende 15 tot 20 minuten op gematigd vuur. Draai het vuur uit en laat het vlees afkoelen in de pan.
  3. Doe olijfolie, chilipeper en ui in een kleine bakpan en bak het uitje al roerende gedurende 8 minuten. Voeg de versneden paprika toe en stoof de groente onder deksel gaar. Voeg op het einde de olijven en kappertjes toe en kruid met zout en peper.
  4. Versnijd iedere borst in drie filets en snijd deze in blokjes. Toast het brood onder de grill of in een toaster. Schaaf de halve teentjes knoflook over een kant van het brood. Leg de stukjes kip op de knoflookkant van vier sneetjes brood en verdeel de paprikamix over het vlees. Bestrooi de bovenkant met fijngesneden basilicum. Dek af met de vier overgebleven sneetjes geroosterd brood.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Panini