Ayam ingkung

Ayam ingkung

Smulweb imageSmulweb

Ayam ingkung, een Indonesisch gerecht op basis van kip. De boemboe tover je zelf in elkaar met onder andere sereh en laos. Bak de boemboe, daun jeruk, salam, sereh en laos in wat olie. Voeg vervolgens de santen en de kip toe en kook ze gaar. Rooster de kip in de oven of op de barbecue en bestrijk de kip regelmatig met het vocht uit de pan.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Sereh / Citroengras
  • 0.5 tl Anijs Gemalen

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Ayam ingkung op tafel.

  1. Maak de boemboe door alles schoon te maken, te schillen en fijn te maken in een vijzel of keukenmachine.
  2. Kneus de sereh en de laos. Bak de boemboe met de daun jeruk, salam, sereh en laos in wat olie gedurende ongeveer 3 minuten.
  3. Voeg de helft van de santen en de kip toe en kook ze tot het vocht verdampt is. Voeg dan de rest van de santen toe en kook nog eens 5 minuten.
  4. Haal de kip uit de pan en rooster deze in de oven of op de bbq. Bestrijk de kip regelmatig met het vocht uit de pan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Gevogelte