Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Champignon-kroketten op tafel.
- Kook de champignons gaar met een paar eetlepels water en het sap van een partje citroen. Na afkoeling de champignons fijnhakken.
- Laat de boter in een pannetje uitbruisen en fruit daar fijngesnipperde uitjes in. Als deze gaan kleuren, de bloem erbij scheppen en gaar roeren op een getemperd vuur.
- Na afkoeling de hete melk en het champignonvocht erbij doen en het geheel glad roeren op het vuur en aan de kook brengen. Roer daar de fijngehakte champignons door en fijngehakte peterselie. Breng de ragout op smaak met foelie, peper, nootmuskaat en zout.
- Roer tenslotte de room door de ragout en stort die in een schaal. Dek de ragout af met keukenfolie en laat het goed afkoelen en opstijven.
- Verdeel de koude ragout met een portioneerschep of lepel tot 10 porties. Rol daar de kroketten van en haal ze door de paneermeel. Haal ze door losgeklopt ei en paneer ze voor de tweede maal.
- Bak de kroketten vlak voor het opdienen in de hete frituur of in slaolie.