- 100 g Parelhoen
- 400 g Eendenlever
- 20 ml Cognac
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Eendenleverpate op tafel.
- Doe de eendenlever en parelhoenderlever in een keukenmachine en maak het glad. Voeg dan langzaam gesmolten boter toe.
- Voeg eidooiers, ei, cognac, truffeljus, zout en peper toe. Meng alles goed.
- Voeg room toe en meng alles nog even kort.
- Bekleed een pateblik met verse plakjes vetspek. Giet het mengsel erin en dek het af met aluminiumfolie.
- Bak de pate voor een half uur au bain marie in de oven op 60 graden.
- Laat de pate 24 uur in de koelkast opstijven.
- Stort de pate en snijd deze in plakjes.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine stukjes.
- Kook de stukjes appel op een laag vuur tot ze kapot gaan en voeg naar smaak suiker toe.
- Laat de appelcompote opstijven in de koelkast en vorm er kleine lepelbolletjes van. Serveer bij de pate.