Eendenleverpate

Eendenleverpate

Smulweb imageSmulweb

Je gasten zullen hun vingers aflikken bij deze feestelijke en luxe eendenleverpate. Heerlijk op een sneetje stokbrood of op een toastje. Serveer er zelfgemaakte appelcompote bij voor een extra smaaksensatie.

120 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Parelhoen
  • 400 g Eendenlever
  • 20 ml Cognac

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Eendenleverpate op tafel.

  1. Doe de eendenlever en parelhoenderlever in een keukenmachine en maak het glad. Voeg dan langzaam gesmolten boter toe.
  2. Voeg eidooiers, ei, cognac, truffeljus, zout en peper toe. Meng alles goed.
  3. Voeg room toe en meng alles nog even kort.
  4. Bekleed een pateblik met verse plakjes vetspek. Giet het mengsel erin en dek het af met aluminiumfolie.
  5. Bak de pate voor een half uur au bain marie in de oven op 60 graden.
  6. Laat de pate 24 uur in de koelkast opstijven.
  7. Stort de pate en snijd deze in plakjes.
  8. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine stukjes.
  9. Kook de stukjes appel op een laag vuur tot ze kapot gaan en voeg naar smaak suiker toe.
  10. Laat de appelcompote opstijven in de koelkast en vorm er kleine lepelbolletjes van. Serveer bij de pate.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Vlees Fruit Appel Pate