- 7.5 g Jumbo Decaf Oploskoffie
- 250 ml Koffie
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Koffiecake van lange vingers koffiecreme en chocolade zonder bakken op tafel.
- Zet sterke koffie met suiker en roer de likeur erdoor. Laat het wat afkoelen.
- Klop de slagroom stijf met de oploskoffie en de suiker.
- Haal de lange vingers door de koffie en laat ze goed doordrenken, maar niet te lang want dan breken ze.
- Leg 8 in koffie gedrenkte lange vingers naast elkaar op een schaal. Bedek ze met een laagje koffiecrème en strooi er wat chocoladehagelslag over. Leg de volgende 8 lange vingers erop met koffiecrème en hagelslag. Ga zo door tot 3 lagen zijn ontstaan.
- Bedek niet alleen de bovenkant maar ook de zijkanten met de koffiecrème en bestrooi het geheel met hagelslag of vlokken.
- Laat de cake ongeveer 1 1/2 uur opstijven in de koelkast. Haal het 10 minuten voor aansnijden uit de koelkast, anders is de cake te stijf.