Mexicaanse kip-paprikasalade

Mexicaanse kip-paprikasalade

Smulweb imageSmulweb

Een kleurrijke Mexicaanse kip-paprikasalade met mayonaise-yoghurt dressing, tomaten, uienpuree, zure room, en rijst. Voeg gegrilde groene paprika's en mais toe of wat hete pepers voor extra pit. Serveer met warme tortillachips.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 350 g Gerookte kipfiletreepjes (correct)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Mexicaanse kip-paprikasalade op tafel.

  1. Kook de kipfilet en snijd hem, als hij gaar is, in reepjes.
  2. Meng in een kom de mayonaise, yoghurt, kruiden, tomaten en uienpuree door elkaar en laat het mengsel even staan om in te trekken.
  3. Kook de rijst en voeg de paprika en mais toe aan het mengsel dat je al eerder gemaakt hebt. Roer het geheel goed door. Voeg ook de kip toe.
  4. Schep lekker veel rijst op je bord en schep het kipmengsel hierover.
  5. Je kan in plaats van yoghurt ook Griekse yoghurt gebruiken, omdat dit wat romiger is! En natuurlijk kan je groene pepers toevoegen voor meer pit!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Rijst Desserts