Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Kipfilet in ontbijtspek op tafel.
- Snijd de kipfilets elk in 3 stukjes, bestrooi ze met peper en zout naar smaak en omwikkel elk stukje met een plakje ontbijtspek.
- Wrijf een grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag in met olie en verhit deze. Grill of bak de kipstukjes aan beide kanten mooi bruin en in 20 minuten helemaal gaar. Bak de laatste 5 minuten de champignons mee.
- Smelt intussen de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Laat het mengsel op een laag vuur 1 minuut pruttelen. Voeg de wijn toe en breng alles aan de kook. Klop met een garde goed door.
- Voeg de bouillon en slagroom toe en breng alles aan de kook. Roer tot een mooie gebonden saus ontstaat. Laat de saus op een heel laag vuur 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Schep vlak voor het serveren de champignons door de saus en breng op smaak met peper en zout. Serveer met gebakken aardappelen en broccoli.