Griekse honingtaart met walnoten

Griekse honingtaart met walnoten

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Griekse honingtaart met walnoten. Krokante bodem gevuld met een romige mengsel van kwark, honing, suiker en eieren afgemaakt met knapperige walnoten. Bakken en smullen maar!

45 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Griekse honingtaart met walnoten op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de vorm in en bestrooi met paneermeel of bloem.
  2. Kneed van bloem, boter, zout, 50 gram suiker en een beetje water een soepel deeg. Bekleed de boterkoekvorm met dit deeg.
  3. Leg een stuk bakpapier op het deeg en strooi hierop wat peulvruchten. Bak de taart ~plm.~ ongeveer 15 minuten.
  4. Haal de taart uit de oven. Verwijder de peulvruchten en het bakpapier.
  5. Klop de eieren en meng hierdoor kwark, honing en 50 gram suiker. Strijk dit over het deeg.
  6. Strooi de walnoten erover en bestrooi met suiker en kaneel. Bak nog ~ongeveer~ ongeveer 40 minuten op de 2e richel van onder in de oven.
  7. Laat de taart afkoelen en serveer gekoeld.
eet smakelijk