Kreeftensoep

Kreeftensoep

Smulweb imageSmulweb

Deze kreeftensoep is de perfecte maaltijd voor elke liefhebber van de zee. Het gerecht bevat enkel verse ingrediënten en heerlijke kreeft, waardoor het perfect is voor een speciale gelegenheid of een diner voor twee.

45 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 52.5 g Cognac

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kreeftensoep op tafel.

  1. Spoel de kreeft onder stromend water af en verwijder alle ongerechtigheden.
  2. Breng de helft van de bouillon aan de kook en leg de kreeft erin. Kook de kreeft niet langer dan 10 minuten. Laat hem afkoelen, zeef het kookvocht.
  3. Halveer de kreeft (van kop tot staart) en neem het vlees uit de schalen en de scharen (scharen kraken met tang of achterkant mes). Snijd het vlees in kleine stukjes. Houd het corail (kuit) apart. Maak de schalen daarna schoon en hak ze samen met de scharen in kleine stukjes.
  4. Verhit de olie en fruit de ui tot ze glazig ziet. Voeg de stukjes kreeftenkarkas toe en laat alles al omscheppend flink bakken. Giet er 2 eetlepels cognac over en steek de alcoholdamp aan (afzuigkap bij flamberen altijd uitzetten!). Laat de vlammen vanzelf doven.
  5. Voeg de tuinkruiden en tomaten toe. Schep alles enige malen al bakkend om. Laat door hitte reduceren. Voeg daarna het gezeefde kooknat, bouillon en wijn toe. Breng alles langzaam al roerend aan de kook. Temper de hittebron en laat alles gedurende 20 minuten zachtjes koken.
  6. Roer de soep daarna zeer krachtig gedurende enkele minuten door. Zeef de soep en voeg naar smaak zout, peper en de rest van de cognac toe. Voeg de stukjes kreeft aan de soep toe en roer er eventueel de room door.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep